بررسی سند صیانت از کودکان و نوجوانان در فضای مجازی-راهبرد معاصر

بررسی سند صیانت از کودکان و نوجوانان در فضای مجازی

سند صیانت از کودکان و نوجوانان در فضای مجازی، اعضای شورای عالی فضای مجازی را در آخرین جلسه شورا در روزهای پایانی سال دور هم جمع کرد.
تاریخ انتشار: ۱۸:۳۶ - ۲۶ اسفند ۱۳۹۹ - 2021 March 16
کد خبر: ۸۱۰۲۳

به گزارش راهبرد معاصر در حالی که کمتر از یک ماه از برگزاری شورای عالی فضای مجازی می گذرد، این شورا از ساعت ۱۵ امروز جلسه تازه ای را آغاز کرده است.

اگرچه کسب اطلاع رسمی از مرکز ملی فضای مجازی به این پاسخ رسید که تمامی اطلاعات جلسه تا پیش از تصویب محرمانه است، اما اخبار غیر رسمی حاکی از این است که بررسی موضوع سند صیانت از کودکان و نوجوانان در فضای مجازی، اعضای شورا را دور هم جمع کرده است.

جلسه قبلی شورای عالی فضای مجازی ۲۸ بهمن برگزار شده بود و معمولا این شورا با این فاصله زمانی جلسه تشکیل نمی داد.

اما سند صیانت از کودکان و نوجوانان در فضای مجازی چیست که در آخرین روزهای کاری سال، آخرین جلسه شورای عالی فضای مجازی در سال ۹۹ را به خود اختصاص داده است؟

سند صیانت کودک و نوجوان در فضای مجازی در سال ۹۵ در کمیسیون عالی محتوای مرکز ملی فضای مجازی تدوین شده که برای اجرایی شدن باید در شورای عالی به تصویب برسد.

این سند دارای ۶ محور عمده است؛ نخستین محور از این سند به طراحی الگوی جامع صیانت از کودکان و نوجوانان در فضای مجازی اختصاص یافته است. این محور شامل موضوعات آموزشی، تربیتی، فنی و حقوقی است. محور دوم شامل خدمات آموزش و ترویج است که به کودکان و والدین در ارتباط با فضای مجازی ارایه می شود. سومین محور به حمایت از تولید محتوا و فعالیت های لازم در حوزه تولید محتوا اختصاص یافته است. محور بعدی مربوط به سرویس های ایمن و ابزارهای مورد نیاز در حوزه مراقبت است. محور پنجم،  مشاوره، امداد و ایجاد خط کمکی است. محور ششم، پشتیبانی سرویس های قضایی و انتظامی از افراد آسیب دیده احتمالی است.

این روزها به دلیل شیوع ویروس کرونا و الکترونیکی شدن آموزش های مدارس، خانواده های ایرانی شاهد افزایش حضور فرزندان‌شان در اینترنت هستند. در این میان، رخدادهایی که هرازگاهی در فضای مجازی اتفاق می افتد و بیش از همه افراد کم سن را در معرض آسیب قرار می دهد، بر دغدغه خانواده‌های ایرانی و البته مسوولان را درباره کنترل کودکان و نوجوانان در فضای مجازی افزوده است. از این رو است که این روزها، نیاز به داشتن نقشه راه و سندی راهبردی در زمینه حضور قشر کودک و نوجوان بیش از هر زمان دیگری در کشور احساس می شود.

فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر